Seizoen 2004/2005 Seizoen:[2005/6][2004/5][2003/4][2002/3][2001/2][2000/1]
23-1-2005 Zoonlief mee te vissen. Meteen maar naar Midwoud gegaan, daar lukt 't meestal wel. Een nieuw record! De kleinste snoek ooit aan dood aas: 53 cm

16-1-2005 Verschillende plekken bezocht, wel actie gezien, maar 't duurde tot Midwoud tot er resultaat was. 73 cm:

15-1-2005 Half West-Friesland rondgereden en niets gevangen... Vroeg thuis gekomen toch nog even op de Kleingouw in Andijk een visje uitgooien. Met een mooi resultaat, amper een kilometer van thuis, een snoek van 85 cm:

13-1-2005 Onverwacht toch nog een middag vissen. In Midwoud bleek 't toch weer een succes. 2 snoeken in amper 3 minuten. Terwijl de eerste op de foto ging verdween de tweede dobber alweer met de tweede snoek. Beide 73 cm:

En daarna... tja, dit zal een discussie blijven. Terwijl Patrick in een tuin bezig was z'n tuigje te redden na een niet zo handige inworp verdween de tweede dobber onder water. Joop sprintte naar de hengel en ondanks zwaar protest van Patrick ving Joop de snoek... aan de hengel van Patrick dus. Van wie is de snoek dan... Wat de discussie heftiger maakt was de grootte van de snoek, 91cm. Dan maar samen op de foto:

Ok, voor Joop z'n ego dan ook deze foto maar:

11-1-2005 Een dag vol actie. Patrick had14 aanbeten, 4 snoeken werden uiteindelijk op de kant gehaald, allemaal in Midwoud. Een paar tragische missers. Het is altijd jammer om te zien dat een grote snoek heeft toegehapt, maar weet weg te komen. We zoeken maar troost in 't feit dat een snoek verspelen beter is dan de een snoek met een haak achter in z'n keel terug te moeten zetten. Dat is ons met dood aas tot nog toe niet gebeurt. En dat is toch een groot bijkomend voordeel!

Vreemd was dat Peter geen enkele aanbeet had vandaag. De snoeken die we wel op de kant kregen, resp. 70, 61, 66 en 59 cm.

10-1-2005 We hebben de smaak te pakken dit jaar. Hier Peter met de enige snoek van vandaag, 64 cm. De tweede foto laat zien wat er van een sardine overblijft na een aanval van een snoek:

9-1-2005 De tweede dag met dood aas. Weer een mooi resultaat. Marcel had twee snoeken, de eerste 71 cm, de tweede iets kleiner. Die nam de benen voordat we de snoek opgemeten en op de foto hadden... helaas:

De derde snoek was voor Patrick, 72 cm:

7-1-2005 Tijd voor een nieuw experiment. Veel gehoord over snoeken met dood aas, maar nog nooit zelf geprobeerd. 't moest er nu toch maar eens van komen. Zelf tuigjes geknutseld en de lokale visboer bezocht voor een pondje spiering. In Oostwoud hebben we de eerste poging gewaagd. Met een spectaculair resultaat. De eerste 2 snoeken aan dood aas, de eerste 80 cm, de tweede 67 cm. Ok, de pet is niet mooi, maar wel lekker warm:

Na de lunch hebben we de pogingen voortgezet in Midwoud, de eerste snoek was van Patrick, 76 cm:

Peter had tot nu toe ooit 1 snoek gevangen, vandaag was 'ie beter in vorm, de volgende twee snoeken op Peter's lijst, 79 en 76 cm:

Terwijl Peter nieuw aas aan z'n haak aan 't doen was na zijn vangst had Patrick nog een snoek van 74 cm:

Vandaag was een echte topper. Peter was in bloedvorm, de laatste snoek van de dag , 72 cm:

Helemaal geen verkeerde score voor de eerste keer vissen met dood aas. Dit krijgt zeker weten een vervolg...

4-1-2005 Harde wind, koud, niet echt een mooie dag om te snoeken... dachten we. Verkeerd gedacht. De snoeken waren erg actief. Veel missers, veel vis die gewoon de pluggen misten, aan actie geen gebrek! 6 snoeken kregen we op de kant, Patrick had de eerste twee in Oostwoud, 74 en 53 cm:

Pepijn beet zich vast in deze Snoek van 76 cm. Gevangen in Midwoud. Bij 't terugzetten liet de snoek nog even van zich spreken, een beschadigde vinger was 't resultaat. Wel ruig, zo'n litteken:

Verderop in Midwoud had Patrick nog een snoek van 77 cm:

Terug in Oostwoud was 't Rein z'n beurt om een snoek uit 't water te halen. Bij 't fiesten had 'ie de plek al vaker gezien en wist dat 't raak moest zijn. 65 cm snoek was 't resultaat:

Een mooie dag vissen met de buren. Zeker voor herhaling vatbaar!

2-1-2005 De eerste visdag van 't nieuwe jaar. We waaiden bijna uit de boot op de Vlietlanden in Wervershoof, drie snoekjes waren 't resultaat. Patrick had er één, Marcel had sinds lange tijd weer twee snoeken aan z'n hengel. Volgens oud gebruik waren deze monsters ook weer zo rond de 30 cm:

2-12-2004 Een onverwacht dagje trawlen met z'n drieën met een goed resultaat. De eerste was een vangst van 47 cm van Marco. Deze moest Auke nog vasthouden:

De tweede vis was van Auke zelf. 85 cm:

Nog een snoekje van Marco. Z'n jointed leek vooral kleinere snoek aan te trekken. Waar we 'm dan ook voldoende mee gepest hebben ;-)

Patrick ving een snoek van 70 cm in Medemblik

Auke sloot z'n dag af met een snoek van 76 cm op de Vlietlanden

Marco's dag kon niet meer stuk. En met de laatste snoek van 71 cm bewees 'ie dat ook de wat grotere snoek niet vies zijn van een jointed:

27-11-2004 Na een gezellige start bij de beste Palingroker van West-Friesland, Hans Kaaij, nog even een half uurtje vissen in 't Kagerbos in Wervershoof. Tijdens de trip met Nick op de 21ste hadden we al veel vis gezien. Een mooi snoekje van 58 cm was 't resultaat. De foto is gemaakt met Jan z'n nieuwe camera nadat 'ie Patrick's geheugenkaartje zonder enige opgaaf van reden in 't water had laten vallen:

21-11-2004 Nick woont tegenwoordig aan 't water, dus dan kunnen we ook een uurtje trawlen. Brak van 't feest van de dag ervoor dus even de koude ingetrokken. Heel veel snoek gezien, ze hapte allemaal mis. Het was bijna of ze meer bezig waren met territoriaal gedrag dan met jagen. Ze hapte niet een beetje mis, maar gewoon een meter voor de plug. Patrick had er één, zo'n 50 cm.

07-11-2004 Voor deze foto moest moeder de vrouw opdraven. In de achtertuin een snoek van 79 cm.

22-10-2004 De vangsten zijn nog niet talrijk. Helaas ;-)... Maar wel een mooie snoek in Hauwert. Harry wees 'm aan en maakte de foto. Patrick had 'm aan de haak. Een snoek van 72cm.

2-10-2004 Harry had een snoek van 50cm langs de Kleingouw in Andijk

26-9-2004 De eerste dag van 't nieuwe seizoen, eindelijk dan Bart op de foto met een mooie snoek van 80cm.